duminică, 12 septembrie 2010

Impresii de toamna...

Dupa o vara relativ linistita sub "inca" aspectul crizei ce traverseaza Romania am urmarit cu interes doua evenimente muzicale la care am luat parte in calitate de spectator si anume:

RMA - Craiova in iulie ,  eveniment ce a stat sub semnul playback-ului cu foarte putine momente live care au meritat atentia. As mentiona aici Voltaj(intotdeauna la inaltime)...
Cat despre restul artistilor am remarcat doar incercari esuate de a arata publicului ca artistii noii generatii au voce.As remarca-o aici pe controversata Inna care a reusit un mix de live si playback care a dat bine! De altfel Inna se tot chinuie sa ne demonstreze in ultima vreme ca nu este o intamplare succesul international de care se bucura!! La fel spuneau si baietii de la Akcent si spun in continuare dar uita ca o reprezentatie live le-ar pune reale probleme...
In general evenimentul a fost unul slab, extrem de lung si obostitor cu o sonorizare care a lasat foarte mult de dorit,o prezentare buna insa -  un eveniment care nu a facut altceva decat sa imparta "ciolane muzicale" intre "pleibecisti" si celebrii compozitori ai acestora  - asteptam editiile viitoare.


MAMAIA 2010 - O editie ce ar fi trebuit sa fie un regal muzical, un eveniment care celebreaza 40 de ani!! a fost dupa parerea multor specialisti un spectacol chinuit, saracacios si probabil ultimul avand in vedere faptul ca a fost organizat in mai putin de o luna si s-a pornit la drum "fara buget". Mamaia a fost mai degraba o veritabila baba, o bunica vizibil obosita de anii multi si de pensia tot mai mica scapata la mustata de o defrisare cu cel putin 25%.
Cu siguranta asa cum s-a intamplat de vreo 4 -5 editii incoace nici de castigatorii acestei aditii nu va mai auzi nici dracu' peste cateva luni sau un an. Mai stie cineva ceva de Alexa? castigatoarea din 2009? sau isi mai aduce cineva aminte cina a castigat in 2008? cu ce piesa sau ce a facut in plan muzical?... evident NU! - de aici se poate vedea clar ca nu mai este util nimanui acest eveniment care a contat in muzica inainte ca "noua generatie de studio" sa sparga toate topurile sau difuzoarele.
http://www.youtube.com/watch?v=JXWgqRh0I1s
MAMAIA 2010 a fost atat de "important" incat nicio televiziune nationala importanta nu s-a catadicsit sa-l preia. Promovarea a avut clar de suferit, doar postul national de radio si cateva bannere prin Constanta au asigurat promovarea evenimentului de la malul marii, comparabil cum le place sa spuna de fiecare data organizatorilor cu San Remo(luxosul si extrem de prestigiosul eveniment muzical italian).
Ca o concluzie urez Festivalului  o pensie linsitita si sa rumege linistit in fata unui semineu sau pe o plaja linistita anii de glorie cand sute de concurenti se inghesuiau sa apara sau sa concureze aici(chiar si eu in anii 2000/2001 si 2009 la Creatie ).

Asteptam toamna muzicala pentru ca nu-i asa?...toamna se numara hiturile si deja sunt cateva care ne invadeaza zilnic pe la tv, radio sau unde mai intorci capul.
va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu